Cum funcţionează un contor inteligent pentru electricitate

09.05.2017
Cum funcţionează un contor inteligent pentru electricitate

În România au fost instalate deja sute de mii de contoare inteligente pentru electricitate, iar numărul acestora va creşte în perioada următoare. Grupului Enel a anunţat că va instala, în 2017, alte 150.000 de contoare inteligente în regiunile în care activează în România – Muntenia Sud, Dobrogea şi Banat

 

Un contor inteligent este conectat cu dispeceratul distribuitorului de energie electrică. Astfel, companiile pot face citiri de la distanţă, dar şi operaţiuni comerciale precum schimbări tarifare, conectări şi deconectări. Astfel, furnizorii vor putea utiliza citirile automate oferite de contor în locul estimărilor, pentru facturare. Astfel, facturile reflectă mai exact consumul de energie electrică.

Prin intermediul unui astfel de dispozitiv, clienţii au acces la informaţii detaliate şi actualizate la zi cu privire la consumul lor de energie. Astfel, îşi pot adapta consumul în funcţie de aceste informaţii.

 

 

Mai mult, contoarele inteligente colectează date privind calitatea furnizării energiei electrice, monitorizează în timp real continuitatea serviciului, raportează erori în sistemul de reţea sau defecţiuni şi localizează anomaliile posibil cauzate de consumul necontorizat de energie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult