Cum să prepari un gin tonic perfect cu condimente?

11.05.2022
Cum să prepari un gin tonic perfect cu condimente?

Gin tonicul este una dintre băuturile care se înscrie în tendințele momentului. Gustul tău particular va depinde de mulți factori, unul dintre aceștia fiind condimentele folosite. Există o mare varietate de condimente ce pot fi adăugate la acest cocktail, ceea ce îi conferă o aromă unică și neobișnuită. Știi să prepari un gin tonic cu condimente? Vă spunem toate detaliile pentru a face o băutură perfectă, profitând de aroma fiecăruia dintre ingredientele sale.

În primul rând: alegeți tipul de condiment pentru a vă pregăti gin tonic

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti această băutură este să alegi condimentul pe care vrei să-l folosești. Fiecare dintre ele le va oferi o notă specială atunci când este combinat cu gin tonic.

Piper roz

Piperul roz este ușor dulce și ușor iute. Adăugându-l, se pot obține diferite efecte, în funcție de tipul de gin pe care l-ați ales pentru a pregăti cocktailul. Cel mai bun lucru este că oferă și o notă elegantă prezentării, deoarece de obicei adaugă culoare atunci când este combinat cu restul băuturii.

Ienupăr

Boabele de ienupăr sunt unul dintre cele mai folosite ingrediente, deoarece marea majoritate a ginurilor sunt preparate cu acest element. De aceea este un condiment care, adăugat la gin tonic, îi întărește gustul amar caracteristic. În plus, este foarte ușor de adăugat. Doar zdrobirea cu mâna a câteva boabe este suficient pentru a-i extrage uleiurile esențiale, care sunt responsabile de aromatizarea băuturii.

Cardamom

Este un condiment foarte versatil care provine din India. Este o plantă digestivă care conferă acestui cocktail dulceață și condiment, precum și o aromă de citrice. Tocmai din acest motiv a devenit unul dintre condimentele favorite, întrucât se combină perfect cu celelalte ingrediente ale acestei băuturi și îi conferă întotdeauna o notă deosebită.

Anason stelat

Este un ingredient decorativ datorită formei sale deosebite. Are o dulceață puternică pentru care anasonul este recunoscut și se recomandă combinarea cu ginuri dry sau citrice. Este un condiment special, cu o aromă pe care nu toată lumea o preferă.

Scorțișoară

Acest condiment poate fi de două tipuri: Ceylon sau Cassia, și este folosit în principal pentru a spori aroma caracteristică a ginului, având ca rezultat final o aromă unică și inconfundabilă. Scorțișoara este foarte îndrăgită de multă lume, dar poate fi și de evitat pentru multe persoane. Într-un gin tonic se utilizează sub formă de bețișoare.

Ardei Jaimacan

Are acest nume, deși nu este de fapt un ardei, ci mai degrabă o boabă dintr-un copac numit Pimenta Dicoica. Aroma sa este undeva între cuișoare, scorțișoară și nucșoară, făcându-l perfect pentru a fi adăugat în băuturi făcute cu gin dry.

Ghimbir

Ghimbirul adaugă o notă aromatică specială, împreună cu o notă complementară de condiment. Trebuie doar să adaugi puțin, cu mare grijă, deoarece are o aromă puternică.

Cum să-ți prepari un gin tonic cu condimente?

Acum că știi cele mai recomandate condimente pentru gin tonic și importanța aromelor acestora, este timpul să-ți pregătești băutura:

  • Zdrobire: se zdrobește ușor condimentul ales și se lasă să se infuzeze cu gin timp de 4 până la 6 minute.
  • Gheață: Adăugați gheață din abundență într-un pahar tip balon cu picior.
  • Gin: Adăugați ginul deja macerat în paharul cu gheață.
  • Apă tonică: Turnați apa tonică ușor rece pentru a nu sparge bulele.
  • Decorare: Adăugați o notă de citrice: lămâie, lime, portocală sau grapefruit.

Mixologia nu este un moft trecător. Din ce în ce mai mulți dintre noi ne-am lăsat cuceriți de virtuțile sale și este timpul să vă lăsați să purtați. Este greu să găsești plantele și citricele potrivite, dar acum este foarte ușor să le pui în folosință. Desigur, ne permitem să vă oferim un singur sfat: bucurați-vă de ceea ce creați. Cu siguranță un gin tonic bun este perfect pentru a vă relaxa după o zi lungă. Poate fi bine să știți să preparați un gin tonic bun în cazul unei petreceri sau o cină cu prietenii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult