Datele de pe un Apple Watch sunt folosite ca dovezi într-un caz de omucidere

06.04.2018
Datele de pe un Apple Watch sunt folosite ca dovezi într-un caz de omucidere

Datele înregistrate de un smartwatch marca Apple sunt folosite de autorităţile din Australia într-un caz de omucidere. Myrna Nilsson, o femeie în vârstă de 57 de ani, a fost găsită moartă în locuinţa ei din Adelaide, în septembrie 2016. Poliţia a fost chemată după ce un vecin a văzut-o pe nora femeii, Caroline Dela Rose Nilsson, ieşind din casă legată la mâini şi cu căluş la gură.

 

Nilsson a declarat că a fost urmărită la casa soacrei de un grup de bărbaţi după o dispută cu aceştia. Potrivit ei, atacatorii au legat-o şi au dus-o în bucătărie, aşa că nu ştie cum a murit soacra ei.

 

Anchetatorii cred, acum, că femeia a inventat această poveste. Un expert criminalist a analizat ceasul inteligent purtat de Myrna Nilsson, iar din datele extrase a redus perioada în care a murit femeia la o fereastră de 7 minute, între 18:38 – 18:45.

 

 

Dispozitivul Apple Watch a înregistrat o izbucnire de activitate, probabil în momentul atacului, urmată de o perioadă de calm. Din telefonul Carolinei Nilsson, poliţiştii au aflat că şi-a contactat soţul la ora 19:02, iar la 19:13 a cumpărat ceva de pe eBay.

Nora femeii anunţase că a ieşit din casă pentru a cere ajutor în jurul orei 22:00, la trei ore după deces. Dacă dovezile extrase de pe Apple Watch vor fi acceptate de instanţă, Caroline Nilsson va fi acuzată de mărturie mincinoasă şi, cel mai probabil, de crimă. Procesul se va judeca pe 13 iunie, iar acuzata se află în arest.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult