Datingul înainte de aplicaţii: Lovegety – strămoşul japonez al Tinder

29.04.2016
Datingul înainte de aplicaţii: Lovegety - strămoşul japonez al Tinder
Lovegety, un device asemănător jocului Tamagotchi, a fost lansat de către Erfolg în anul 1998, făcând furori în rândul tinerilor japonezi. Dispozitivul a fost inventat de Takeya Takafuji, care a declarat că scopul aparatului era să „îi ajute pe bărbaţii japonezi care erau foarte timizi”. 
 
Gadget-ul era menit să „spargă gheaţa” între doi necunoscuţi de sexe diferite care erau în căutarea unei poveşti de dragoste. 
 
Citeşte şi: Un site îţi spune, contracost, dacă o persoană are sau nu cont pe Tinder
 
„Strămoşul” hardware al aplicaţiilor de dating din zilele noastre a fost cumpărat de peste 1.300.000 de oameni. În primele două săptămâni de la lansare, Lovegety a fost vândut în peste 300.000 de exemplare la preţul de 21 de dolari. 
 
Utilizarea dispozitivului nu era complicată, iar dimensiunile reduse au constituit un avantaj. Lovegety avea două butoane fizice: Power şi Mode. După ce era pornit, aparatul trebuia setat pe unul dintre cele trei moduri: „karaoke”, „chat” sau „get2”. 
 
 
Atunci când un alt deţinător Lovegety se apropia la mai puţin de 5 metri, senzorul emitea un semnal către ambii tineri. Dacă amândoi au selectat acelaşi tip de interacţiune, pe ambele dispozitive apărea culoarea verde. Dacă tipul de interacţiune era diferit, dispozitivele afişau culoarea roşie. 
 
Declinul vânzărilor s-a produs din cauza scopului pentru care cele două sexe cumpărau dispozitivul. Majoritatea celor care cumpărau Lovegety erau bărbaţi în căutarea unei aventuri amoroase. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult