De Ziua Pământului 2017, NASA le permite oamenilor să „adopte” părţi din planetă şi lansează un SOS către extratereştri

16.04.2017
De Ziua Pământului 2017, NASA le permite oamenilor să „adopte” părţi din planetă şi lansează un SOS către extratereştri

Cu câteva zile înainte de Ziua Pământului, care se serbează pe 22 aprilie, NASA a lansat un site pe care oamenii pot „adopta” părţi ale planetei. Agenţia spaţială a împărţit Terra în 64.000 de zone care pot fi adoptate, iar utilizatorilor care îşi introduc numele pe site le este alocată una la întâmplare.

NASA le oferă celor care participă la acest proiect informaţii (calitatea aerului, vegetaşie, faună) despre „zona lor” pe site-ul Earth Observing System Data and Information System.

Tot pentru a marca Ziua Pământului, NASA va face pe 26 aprilie, în parteneriat cu Amazon, primul livestream video la calitate 4K din spaţiu, în care va arăta cât de frumoasă este planeta noastră, dar şi problemele pe care le are.

Cercetătorii speră, probabil, să arunce o privire la stream şi o posibilă civilizaţie extraterestră avansată, care să ne ajute în viitor să trăim în armonie cu Terra. În acest moment se pare că nu suntem capabili să aflăm singuri cum putem face asta. 

Iată cum poţi adopta o bucată din planetă (atenţie, nu ai niciun drept legal asupra acesteia; o spune chiar NASA) de Ziua Pământului:

Pentru înregistrare adresa este: https://climate.nasa.gov/adopt-the-planet/#/

Pentru a afla mai multe informaţii despre zona adoptată mergeţi la: https://worldview.earthdata.nasa.gov

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video