Un dentist care a scos un dinte în timp ce folosea un hoverboard a primit 12 ani de închisoare. VIDEO

20.09.2020
Un dentist care a scos un dinte în timp ce folosea un hoverboard a primit 12 ani de închisoare. VIDEO

Seth Lookhart, un dentist din Statele Unite ale Americii a fost condamnat la 12 ani în închisoare după ce un clip în care realiza o extracție de dinte în timp ce era pe un hoverboard a devenit virală. Întâmplarea a avut loc în 2016, când aceste dispozitive erau mult mai populare decât sunt acum, iar ce a făcut în respectivul clip nu era o faptă penală atât de gravă, în ciuda faptului că era foarte neprofesională. Totuși, datorită acelui clip, doctorul Lookhart a intrat în atenția altor autorități care au găsit multe alte nereguli în cabinetul său.

Practicarea medicinei dentare pe hoverboard a fost cea mai mică infracțiune a acestui dentist

Sentința lui Seth Lookhart a fost dată luni, 14 septembrie, de Departamentul Legal din Alaska, SUA. Acesta a condamnat la 20 de ani de închisoare, dintre care 8 cu suspendare, pentru un total de 12 ani de încarcerare. De asemenea, acesta este sub control judiciar timp de 10 ani, tip în care nu are voie profeseze medicina. Momentan licența sa de medic nu a fost anulată, însă există riscul ca acest lucru să se întâmple.

Motivul pentru această sentință are doar în parte legătură cu activitățile medicului pe hoverboard. O parte dintre acuzații spun că Lookhart nu s-a conformat la standardele minime de profesionalism în activitatea de medic dentist și că a distribuit acel clip către persoane din afara cabinetului său. Autoritățile au descoperit însă după ce acesta a devenit celebru pe internet că oferea sedative care nu erau necesare pacienților pentru a primi subvenții din partea Medicaid. Medicul a câștigat în acest fel peste 2 milioane de dolari în subvenții frauduloase. Ba chiar se lăuda cu aceste practici în mesaje, fotografii și clipuri video.

În tribunal, mai mulți pacienți au depus mărturie împotriva lui Seth Lookhart, spunând că nu au fost întrebați dacă sunt de acord cu el pe hoverboard, în timp ce alții l-au acuzat de malpraxis în timp ce erau sedați.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News