Detaliile despre drona Mavic Air de la DJI au fost scurse pe internet înainte de lansare

23.01.2018
Detaliile despre drona Mavic Air de la DJI au fost scurse pe internet înainte de lansare

Drona Mavic Air ar trebui să fie dezvăluită în cursul zilei de astăzi, însă deja au apărut fotografii cu aceasta alături de o listă cu capabilităţile sale pe internet. Într-adevăr, avem de a face cu o dronă de dimensiuni reduse, cu design pliabil şi cu o serie de avantaje chiar şi peste modelele mai scumpe din oferta DJI, în special la capitolul captură foto şi video. Desigur, există şi dezavantaje.

Mavic Air va adopta design-ul pliabil al modelului Mavic Pro, însă într-un corp mai mic. Nu este clar cât de mic, însă cu siguranţă va fi undeva între drona miniaturală DJI Spark, care poate să aterizeze în palma utilizatorului şi Mavic Pro, care poate fi cărată cu uşurinţă într-un ghiozdan.

La capitolul specificaţii tehnice, avem de a face cu o cameră video capabilă să înregistreze materiale la rezoluţie 4K şi 60 de cadre pe secundă, o noutate pentru seria de drone dedicată consumatorilor şi asigură un timp de zbor de 21 de minute la o singură încărcare. Fotografiile pot fi realizate la 32 megapixeli, probabil prin alipirea mai multor cadre în modul panoramă.

La exterior, drona Mavic Air va fi disponibilă în mai multe culori, iar camera video pare să fie limitată în mişcare pe verticală. Sistemul de stabilizare nu pare să ofere trei axe de mişcare, asemeni modelelor superioare, fiind mai apropiată de varianta Spark din acest punct de vedere.

Anunţul oficial din partea DJI va veni cu mai multe detalii precum un preţ şi o dată de lansare. Având în vedere că DJI Spark costă 500 de dolari, iar Mavic Pro 1.000 de dolari, probabil că Mavic Air va intra în oferta undeva între acestea, aducând dronele performante la un nivel accesibil unui număr mai mare de posibili clienţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult