Deţinuţii dintr-o închisoare se conectau la internet folosind reţelele Wi-Fi nesecurizate ale unor pensionari din zonă

31.07.2017
Deţinuţii dintr-o închisoare se conectau la internet folosind reţelele Wi-Fi nesecurizate ale unor pensionari din zonă

Gardienii de la închisoarea britanică HMP Gartree au fost surprinşi să descopere că mulţi deţinuţi se conectau la internet de după gratii, gratuit, în special pentru a accesa conţinut pornografic. După o anchetă, oamenii legii au aflat că aceştia foloseau reţelele Wi-Fi nesecurizate din zonă. În apropierea închisorii trăiesc aproximativ 600 de persoane, majoritatea pensionari.

 

Autorităţile au făcut apel, prin scrisori, la aceştia să îşi securizeze punctele de acces la internet. Potrivit gardienilor, deţinuţii care aveau semnal Wi-Fi mai bun îşi transformau telefoanele, introduse ilegal în închisoare, în hotspot-uri. Au fost descoperite chiar şi range extendere, dispozitive care extind raza de acţiune a unei reţele Wi-Fi.

O pensionară crede că vina nu este a locuitorilor din zonă, ci a administratorilor închisorii. „Problema este că deţinuţii nu ar trebui să aibă telefoane mobile, în primul rând”, a declarat Mary Dilks, o pensionară în vârstă de 70 de ani a cărei casă se află în imediata vecinătate a gardului închisorii.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult