Deţinuţii dintr-o închisoare se conectau la internet folosind reţelele Wi-Fi nesecurizate ale unor pensionari din zonă

Autor: Adrian Popa 31.07.2017
Deţinuţii dintr-o închisoare se conectau la internet folosind reţelele Wi-Fi nesecurizate ale unor pensionari din zonă

Gardienii de la închisoarea britanică HMP Gartree au fost surprinşi să descopere că mulţi deţinuţi se conectau la internet de după gratii, gratuit, în special pentru a accesa conţinut pornografic. După o anchetă, oamenii legii au aflat că aceştia foloseau reţelele Wi-Fi nesecurizate din zonă. În apropierea închisorii trăiesc aproximativ 600 de persoane, majoritatea pensionari.

 

Autorităţile au făcut apel, prin scrisori, la aceştia să îşi securizeze punctele de acces la internet. Potrivit gardienilor, deţinuţii care aveau semnal Wi-Fi mai bun îşi transformau telefoanele, introduse ilegal în închisoare, în hotspot-uri. Au fost descoperite chiar şi range extendere, dispozitive care extind raza de acţiune a unei reţele Wi-Fi.

O pensionară crede că vina nu este a locuitorilor din zonă, ci a administratorilor închisorii. „Problema este că deţinuţii nu ar trebui să aibă telefoane mobile, în primul rând”, a declarat Mary Dilks, o pensionară în vârstă de 70 de ani a cărei casă se află în imediata vecinătate a gardului închisorii.