Din iPhone, direct Galaxy Fold? Accesoriul prin care poţi avea un smartphone cu două ecrane va costa puţin peste 100 dolari

13.11.2019
Din iPhone, direct Galaxy Fold? Accesoriul prin care poţi avea un smartphone cu două ecrane va costa puţin peste 100 dolari

Finanţat pe Indiegogo, Castaway ar putea fi unul dintre cele mai versatile accesorii pentru smartphone din ultima vreme, dacă totul funcţionează conform planului gândit de un entuziast american specializat în dezvoltarea de gadgeturi electronice neconvenţionale.

Bazat pe platforma Chrome OS, Castaway este în esenţă o mini-tabletă care ia forma unei huse de protecţie pentru iPhone. Promis cu preţ începând de la 129 dolari, dispozitivul se poate conecta la orice telefon Apple începând cu iPhone 6, dar şi dispozitive Samsung începând cu Galaxy S7 şi Note 7. Compatibilitatea cu toate aceste modele ar urma să fie obţinută dezvoltând mai multe variante de carcasă, adăpostind un de 5.8 inch sau 6.3 inch. Fixarea telefonului mobil se face prin intermediul unui sistem de prindere magnetică, garantând manevrare uşoară în orice situaţie.

Mai mult decât un ecran secundar, dispozitivul Castaway rulează Chrome OS pe o platformă cu 4GB memorie RAM şi 32GB stocare internă, expandabilă. Produsul dispune de ieşire pentru căşti (jack 3.5mm), propriul acumulator şi la nevoie poate reîncărca telefonul mobil.

Magia se produce cu ajutorul aplicaţiei MultiTask+, care permite telefonului iPhone să se conecteze la mini-tabletă folosind conexiune Wi-Fi şi Bluetooth. Încă aflat la stadiul de dezvoltare, software-ul va permite în cele din urmă folosirea ecranului secundar pentru a rula încă o aplicaţie de pe iPhone, muta de fişiere folosind gesturi touch, afişarea o tastatură virtuală şi chiar un mini-gamepad pentru jocurile pe mobil.

Din păcate pentru antreprenorul american, realitatea a arătat că de multe ori partea de software este mult mai dificil de pus în practică decât cea de software, multe gadgeturi cu potenţial eşuând până la urmă din cauza suportului software insuficient de bine optimizat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult