Disney anunță sabia laser „reală”, care se extinde la fel ca în filmele Star Wars

05.05.2021
Disney anunță sabia laser „reală”, care se extinde la fel ca în filmele Star Wars

Lightsaber sau „sabia laser” din filmele Star Wars a fost întotdeauna simbolul acestei francize. De-a lungul timpului au apărut tot felul de jucării și replici oficiale sau chiar neoficiale, din plastic sau alte materiale care arată ca săbiile din film și luminează în jur sau chiar scot sunete, iar unele sunt și retractabile, însă niciuna de până acum nu a captat corect efectul de pornire al unui lightsaber. Disney anunță însă că are acum o replică „reală”, care permite extinderea și retractarea unui lightsaber la fel ca în filme.

Sabia de jucărie va fi disponibilă doar în parcurile de distracții Star Wars

Anunțul a fost făcut cu ocazia „Zilei Star Wars”, 4 mai (May the fourth), iar noul „lightsaber” real a fost demonstrat într-un scurt clip de promovare de numai câteva secunde. Putem vedea „jucăria” în funcțiune, un Jedi întorcându-se către cameră în timp ce pornește sabia. Aceasta se extinde în sus și luminează realist în culoarea albastră, la fel ca în filmele, desenele sau jocurile cu Star Wars.

Nu avem încă detalii complete despre noua sabie de jucărie, însă este destul de clar că nu va fi un produs ieftin odată ce va ajunge în magazine. Pentru început, acestea vor fi folosite în cadrul experienței Star Wars: Galactic Starcruiser, care este o experiență de entertainment de două zile. Practic, Disney creează un soi de parc de distracții sub formă de hotel, în stilul Westworld, în care poți „locui” pentru două zile la fel ca în universul Star Wars. Experiența va debuta în SUA în 2022, iar aceste săbii vor face parte din show.

De altfel, primele exemplare de lightsaber de acest gen vor putea fi cumpărate exclusiv în cadrul Star Wars: Galactic Starcruiser, la fel cum anumite săbii laser de jucărie pot fi cumpărate doar din parcul de distracții Star Wars: Galaxy’s Edge, deschis în urmă cu doi ani.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult