DJI a prezentat oficial Mavic Air, cea mai mică dronă 4K din oferta sa [VIDEO]

25.01.2018

Erau puţine detalii despre drona DJI Mavic Air pe care nu le cunoşteam înaintea lansării oficiale, însă acum că producătorul chinez a prezentat-o în toată splendoarea sa, avem o listă completă de specificaţii, alături de imagini din toate unghiurile cu aceasta. Într-adevăr, Mavic Air va intra în ofertă undeva între dronele DJI Spark şi DJI Mavic Pro, capabilităţile sale fiind aliniate cu aşteptările unui produs de acest gen.

Mavic Air păstrează design-ul pliabil al dronei Mavic Pro, însă acesta este puţin modificat. Întrucât corpul dronei este mai mic, sistemul de pliere al elicelor este puţin diferit, iar „trenul de aterizare” este compus doar din două părţi care la rândul lor se pliază pe elicele din faţă. Acestea din urmă servesc şi funcţia de antenă WiFi, care este folosită pentru controlul de la distanţă al dronei.

Camera video este echipată cu un senzor de 12 megapixeli cu o lentilă f/2.8 şi este montată pe un stabilizator activ pe trei axe, nu foarte diferit faţă de cel de pe Mavic Pro. Întrucât obiectivul este puţin mai închis, materialele video pe timp de noapte nu vor fi la fel de detaliate precum cele de pe dronele mai scumpe. Din fericire, alegerea unui chipset capabil să înregistreze la rezoluţie 4K la 30 de cadre pe secundă va asigura o calitate video mult superioară dronei Spark.

La capitolul funcţii speciale, drona dispune de control prin gesturile mâinii, asemeni dronei Spark, posibilitatea controlului printr-un smartphone, cât şi control prin intermediul telecomenzii din pachet, care oferă o rază de control de până la 4 kilometri. De asemenea, funcţii automate pentru urmărirea unui subiect sau evitarea obstacolelor pot fi activate din aplicaţia de smartphone dedicată. Nu în ultimul rând, drona beneficiază şi de 8 GB spaţiu de stocare intern, însă majoritatea vor folosi cu siguranţă slot-ul microSD pentru filmări şi fotografii.

Cu dimensiuni de numai 168 x 83 x 49 mm atunci când este pliată şi 168 x 184 x 64 mm când este deschisă, drona Mavic Air cântăreşte doar 430 de grame şi poate zbura timp de 21 de minute la o singură încărcare, cu viteze ce pot atinge 70 de kilometri pe oră în modul Sport.

Mavic Air va intra în oferta magazinelor începând cu 28 ianuarie şi va fi disponibilă în trei culori: Arctic White, Onyx Black şi Flame Red. Preţul este de 799 dolari americani, în timp ce o baterie extra costă 79 de dolari, iar o elice de rezervă costă 9 dolari. În pachetul dronei este sunt incluse şi protecţii pentru elice, utile pentru a evita accidentele pentru cei care nu au folosit drone în trecut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult