DJI lansează drona Phantom 4 Pro care poate atinge 70 de km/h

16.11.2016
DJI lansează drona Phantom 4 Pro care poate atinge 70 de km/h

Compania chineză DJI este printre cele mai cunoscute pe piaţa de drone, gama Phantom fiind apreciată atât de către amatori, cât şi de o parte dintre profesionişti. Această serie s-a remarcat prin fiabilitate, performanţă video de top, viteză şi autonomie, iar modelul Phantom 4 Pro, dezvăluit astăzi, încearcă să adreseze câteva dintre nemulţumirile modelului standard, cu accent pe funcţiile pentru videografi.

DJI Phantom 4 Pro păstrează designul exterior care a consacrat seria, interiorul fiind însă complet schimbat. Avem astfel de a face cu o dronă cu motoare mult mai puternice, care poate atinge viteza de 70 de km/h în modul sport şi 50 km/h în modul performance cu sistemul de ocolire al obstacolelor pornit. Autonomia modelului pro este astfel de 30 de minute la o singură încărcare, o valoare puţin mai mare decât în cazul variantei standard.

Sistemul ActiveTrack poate acum să recunoască atât persoane, cât şi biciclete sau motociclete, în timp ce camera video poate acum să capteze fotografii în rezoluţia de 20 megapixeli şi să filmeze în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă. Nu în ultimul rând, există un sistem inteligent care ajută drona să se întoarcă în ultimul punct în care avea conexiune activă la telecomandă în cazul în care aceasta iese din raza de funcţionare a acesteia. Acest lucru este realizat folosind un modul GPS integrat.

La capitolul funcţii speciale, sistemul de ocolire al obstacolelor foloseşte senzori cu infraroşu pe margini pentru a asigura protecţie la 360 de grade. Preţul este însă pe măsura dotărilor, modelul de bază pornind de la 1.500 de dolari. Cei care îşi doresc şi noua telecomandă avansată, cu display cu luminozitate crescută vor trebui să scoată din buzunar încă 300 de dolari. DJI Phantom 4 Pro este disponibilă acum pentru pre-comandă, 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult