DJI obligă utilizatorii să înregistreze dronele online pentru a rămâne funcţionale

24.05.2017
DJI obligă utilizatorii să înregistreze dronele online pentru a rămâne funcţionale

Prducătorul de drone şi camere video DJI a anunţat că începând cu următoarea actualizare de firmware, toţi utilizatorii dronelor sale vor trebui să înregistreze dispozitivul online pentru a-l putea folosi la adevărata capacitate. În caz contrar, distanţa de operare va fi limitată, iar altitudinea la care poate urca o dronă DJI va fi mult mai mică. Motivul din spatele acestei decizii pare să fie siguranţa şi regulile de utilizare din fiecare ţară în parte, înregistrarea online stabilind parametri de funcţionare pentru fiecare unitate în parte.

Utilizatorii de drone DJI vor fi obligaţi să le înregistreze online, iar în cazul în care au făcut deja asta, vor trebui să acceseze contul de pe site-ul companiei pentru a accepta noile termene şi condiţii de utilizare. De asemenea, toţi clienţii noi vor fi obligaţi să realizeze un cont şi să treacă prin procesul de înregistrare. Cei care nu se vor conforma vor putea folosi dronele în continuare, însă acestea nu vor mai putea să se depărteze la mai mult de 50 m de locul de unde au decolat şi vor putea urca până la o altitudine de 30 m. De asemenea, transmisia de materiale video în timp real va fi oprită, făcând imposibilă realizarea de fotografii şi clipuri video cu încadrare personalizată.

Modelele afectate sunt cele compatibile cu aplicaţiile DJI GO şi GO 4, deci dronele A3 şi N3 nu vor fi limitate. DJI se va asigura astfel că dronele sale respectă reglementările din fiecare ţară în parte, respectând automat zonele în care utilizarea dronei (sau a unui alt aparat de zbor) este interzis. În China, ţara mamă a companiei, aceste reguli nu vor fi aplicate, utilizatorii putând folosi produsele companiei fără restricţii chiar şi dacă nu le înregistrează online.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult