DJI pregăteşte lansarea unei drone cu design pliabil şi cameră video 4K

08.09.2016
DJI pregăteşte lansarea unei drone cu design pliabil şi cameră video 4K

DJI este lider pe piaţa de drone prosumer, însă majoritatea produselor pe care le vinde sunt voluminoase şi destl de scumpe. Se pare că spre sfârşitul lunii septembrie, compania se pregăteşte de lansarea unui nou model cu capabilităţi de filmare 4K, care să intre în concurenţă directă cu Karma, drona de la GoPro care va încerca să intre pe un segment de piaţă mai accesibil.

Noua dronă de la DJI a fost deja zărită pe internet sub numele de Mavic, alăuri de lista completă de specificaţii tehnice. Se pare că aceasta va beneficia de o cameră video cu capabilităţi 4K, un sistem de stabilizare mecanică de tip gimbal pe două axe, baterie de 3.830 mAh şi o telecomandă cu ecran LCD, care rulează Android. Aceasta are o rază de utilizare de 300 de metri pe Wi-Fi şi cântăreşte puţin peste 1 kg, conform informaţiilor disponibile. 
 
 
Cel mai interesant aspect al noului DJI Mavic este însă designul, care se abate de la norma stabilită de produsele mai vechi ale companiei. Se pare că Mavic va beneficia de o construcţie pliabilă,  elicele putând fi integrate n corpul dronei atunci când nu este utilizată. Astfel, drona poate foarte fi foarte uşor transportată în orice tip de ghiozdan.
 

 

 
Zvonurile sugerează că lansarea noii drone DJI Mavic va avea loc pe 27 septembrie în New York, la doar câteva zile după ce GoPro va prezenta în mod oficial modelul Karma.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult