Drona „prădător” prinde alte drone în zbor cu ajutorul unei plase [VIDEO]

06.04.2016
Roboţi care vânează alţi roboţi. Pare un scenariu de film SF, dar se întâmplă deja. Compania olandeză Delft Dynamic a lansat Dronecatcher, o dronă de mari dimensiuni capabilă să captureze alte drone, în zbor, cu ajutorul unei plase. 
 
Plasa lansată de dronă este prevăzută cu o paraşută, astfel încât dispozitivul zburător capturat să fie adus la sol fără a fi avariat. 
 
Citeşte şi: Armata SUA vrea să-i doteze pe infanterişti cu mini-drone până în 2018
 
 
Dronecatcher se alătură arsenalului tot mai mare de dispozitive anti-dronă, din care face parte şi tunul SkyWall100.
 
Dezvoltat de compania britanică  OpenWorks Engineering, tunul poate trage cu mai multe tipuri de proiectile propulsate de gaz, printre care: SP 40 – conţine o plasă care prinde drona şi apoi o aduce la sol cu o mică paraşută, SP 80 – cu plasă şi ECM (contramăsură electronică), care distruge echipamentele electronice ale aparatului de zbor, şi SP10 –  doar cu plasă.
 
 
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult