Drunk Mode este o funcție pe care orice smartphone ar trebui să o aibă

Autor: Aurelian Mihai 10.02.2021
Drunk Mode este o funcție pe care orice smartphone ar trebui să o aibă

Drunk mode este o nouă funcție pentru smartphone care te poate împiedica să trimiți mesaje text regretabile în timp ce ești sub influența alcoolului.

O companie din China, Gree Electronics, a brevetat o tehnologie concepută pentru a te împiedica să te faci de râs atunci când ești beat, restricționând temporar anumite funcții alte telefonului mobil. Sunt vizate inclusiv aplicații uzuale, cum sunt cele pentru mesagerie instant și SMS, scopul fiind blocarea gesturilor potențial regretabile.

Utilizatorii vor putea să își seteze propriile reguli personalizate pentru funcționarea în ‘drunk mode’, preferabil, atunci când nu sunt sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Spre exemplu, alegând aplicații dorești blocate sau restricționate.

Un rol important în acest mecanism îl va avea și setul de reguli/teste pentru verificarea sobrietății, modul de acces restricționat putând fi dezactivat doar dacă sunt întrunite anumite criterii, cum ar fi testarea concentrației de alcool în aerul expirat cu ajutorul unui senzor sau accesoriu specializat pentru smartphone.

De asemenea, brevetul descrie și un mod simplificat de a interacționa cu telefonul setat în modul Drunk. Probabil că este vorba de o interfață UI similară celor dezvoltate pentru persoane în vârstă, sau cu deficiențe de vedere.

Din păcate, idea brevetată de compania recunoscută mai degrabă pentru oferta de aparate electrocasnice și instalații de climatizare are puține șanse să fie transpusă într-un produs de succes, însă ar putea inspira și alte branduri smartphone să vină cu interpretări ușor diferite ale acestei funcții, potențial utilă.