Enertia, o motocicletă aproape „verde”

09.07.2007
Enertia, o motocicletă aproape

Soluţia la încălzirea globală şi la ambuteiajele din trafic, aşa cum suportă în fiecare zi Bucureştiul, vine de la Brammo: Enertia, o motocicletă electrică de doar 125 kg, cu şasiul din fibră de carbon (în varianta de top) şi o autonomie maximă de 72 km, cât să îţi ajungă o saptămână pentru drumul la serviciu.

Autonomia poate varia însă în funcţie de stilul de condus. Dacă se abordează unul sportiv, autonomia scade, însă dacă se merge rezonabil, la 40 km/h, pot fi obţinuţi cei 72 km. În acest scop, producătorul a dotat motocicleta cu o aplicaţie de la care se poate alege „caracterul” ei: sportiv sau dedicat unei autonomii crescute.

La specificaţii tehnice nu stă rău: viteza maximă de 80 km/h o atinge în 6 secunde, iar în aproximativ 3 ajunge la „viteza de croazieră” de 40 km/h. Chiar dacă este propulsată de un motor electric, în specificaţiile tehnice intră şi emisiile CO2, 21.8 g/km. Producătorii se referă la acele cantităţi de noxe eliberate în atmosferă datorate producerii energiei electrice cu care se încarcă Enertia.

Enertia a trecut de stadiul de prototip, iar acum poate fi comandată de pe site-ul oficial. Cu 12.000$ prinzi modelul standard, iar pentru încă 3.000$ primeşti modelul sport cu şasiu din fibră de carbon.

Enertia

Enertia

Enertia

Urmărește Go4IT.ro pe Google News