Euro 2016. Naţionala de fotbal germană are un aliat redutabil la Campionatul European de fotbal din acest an – tehnologia

10.06.2016
Euro 2016. Naţionala de fotbal germană are un aliat redutabil la Campionatul European de fotbal din acest an – tehnologia. Mannschaft-ul beneficiază de o serie de tehnologii dezvoltate de compania germană SAP care ajută echipa să se antreneze mai bine, folosind toate tipurile de date disponibile. Parteneriatul dintre naţionala germană şi SAP a început în 2013, iar tehnologiile au fost folosite şi pentru pregătirea turneului final al Cupei Mondiale din 2014, câştigat de Germania. 
 
Una dintre tehnologiile care ajută echipa germană să se pregătească este SAP Challenger Insights. Prin intermediul aplicaţiei, naţionala are acces la date despre fiecare adversar de la Euro 2016: tendinţele ofensive şi defensive ale acestora, schemele folosite, tactica ş.a. Datele sunt accesate în timp real prin intermediul SAP HANA Cloud Platform. Pe baza acestor informaţii, antrenorul poate realiza un plan de joc, disponibil apoi pe tabletele cu care este înzestrat fiecare jucător. Astfel, toţi membrii echipei pot vedea la pauza meciului statistici interesante despre ce a făcut echipa adversă în prima repriză şi apoi poate fi schimbat stilul de joc în funcţie de acestea, dar şi de rezultatul de pe tabela de marcaj. 
 
O altă tehnologie folosită de germani este Penalty Insights Function in SAP Sports One, care este bazată tot pe platforma in-memory SAP HANA Cloud Platform. Aceasta le oferă portarilor şi antrenorilor acestora informaţii despre modul în care toţi jucătorii înscrişi la Euro 2016 execută loviturile de la 11 metri. De asemenea, pot fi căutate şi urmărite instantaneu clipuri video cu jucătorii adverşi în timp ce aceştia execută penalty-uri. 
 
 
Înainte de debutul Euro 2016, SAP a adus actualizări şi pentru Match Insights, o funcţionalitate standard a soluţiei Sports One oferită de companie. Aplicaţia Match Insights dispune acum de o interfaţă nouă prin intermediul căreia echipele pot accesa informaţii din meciurile anterioare împotriva oponenţilor din cadrul turneului final al Euro 2016. Soluţia Sports One include şi aplicaţia SAP Team One, care este un fel de reţea de socializare internă prin intermediul căreia jucătorii pot partaja clipuri şi imagini, dar şi discuta, în camere de chat individuale, aspecte legate de meciuri. 
 
Euro 2016, primul Campionat European de fotbal care foloseşte tehnologie goal-line
 
Dacă unele echipe au apelat la cele mai noi tehnologii pentru a se pregăti mai bine, nici UEFA nu s-a lăsat mai prejos. Euro 2016 este prima ediţie a Campionatului European care foloseşte tehnologie de supraveghere video pe linia porţii. Tehnologia a fost utilizată la Cupa Mondială din 2014, fiind pusă în practică şi în alte patru mari campionate europene (Germania, Anglia, Franţa, Italia).
 
 
Sistemul va fi folosit alături de arbitrii adiţionali, care vor continua să monitorizeze activitatea din suparafaţa de pedeapsă.
 
Campionatul European, la care participă şi naţionala României, va avea loc în perioada 10 iunie-10 iulie.
 
Franţa – România, în deschiderea Euro 2016
 
România debutează pe 10 iunie la Euro 2016, jucând în meciul de deschidere cu Franţa. Partida Franţa – România, de pe Stade de France din Paris, va începe la ora 22.00. Din grupa A de la Euro 2016 mai fac parte Elveţia şi Albania.
 
Meciul Franţa – România din cadrul Euro 2016 aduce o premieră pentru naţionala noastră – tricolorii joacă pentru prima oară în deschiderea unui Campionat European de fotbal. 
 
Franţa şi România s-au întâlnit de 15 ori, înainte de partida din deschiderea Euro 2016, iar palmaresul este favorabil naţionalei antrenate de Didier Deschamps. Franţa are 7 victorii, a pierdut 3 meciuri, iar celelalte 5 dispute s-au terminat la egalitate.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult