Ghid pentru remedierea CD-urilor şi DVD-urilor

20.11.2007
Ghid pentru remedierea CD-urilor şi DVD-urilor

Filmele, muzica şi jocurile de pe CD-uri şi DVD-uri nu mai reprezintă ceva important din moment ce net-ul este plin cu astfel de conţinut, dar fişierele personale au o mare însemnătate.

Problema apare atunci când fişierul nu mai poate fi accesat (din cauze diverse), iar eventualul disc de backup (ce conţine copia de siguranţă) este afectat de zgârieturi. Nu-ţi rămâne decât o speranţă – încercarea de remediere extremă a acestuia.

Remediere CD / DVD

Sit-ul instructables.com îţi spune exact de ce ai nevoie şi ce trebuie să faci pentru a repara discurile. Metoda este foarte eficientă, dar şi riscantă în acelaşi timp. O greşeală va compromite definitv datele de pe CD / DVD.

Pe scurt, ai nevoie de un argaz, un prosop din bumbac, o cratiţă şi o furculiţă. Precum în cărţile de bucate, CD-ul trebuie pus deasupra focului şi încălzit uniform, până când se deformează uşor. Următorul pas – fierberea în oală, timp de cinci minute. Cu furculiţa, se scoate uşurel, se pune pe prosop şi se lasă la uscat. Aşadar, servim Mozilla cu Firefox 3 azi?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News