Globul Interactiv înlocuieşte Atlasul Geografic

11.05.2007
Globul Interactiv înlocuieşte Atlasul Geografic

Pentru mulţi geografia nu a fost una dintre materiile preferate în timpul şcolii. Cu Globul Interactiv produs de americanii de la Oregon Scientific, acest lucru se va schimba, geografia devenind o materie uşoară şi chiar amuzantă.

Cu ajutorul unui SmartPen, un dispozitiv prin care alegem un punct de pe glob, vom obţine despre locaţia selectată date geografice şi culturale complexe. Acestea sunt în limba engleză şi de aceea, pentru nevorbitorii acestei limbi, ar putea fi o problemă. Pe de altă parte, globul interactiv poate ajuta şi la îmbunătăţirea cunoştinţelor de engleză. Aşadar e o problemă cu două tăişuri.

Pe lângă vastele informaţii audio oferite, dispozitivul ne oferă şi o serie de joculeţe diferite, pe diverse teme legate de geografie, cum ar fi: capitale, marile oraşe, istoria unei ţări sau limba ei. În total avem 30 de aplicaţii în engleză şi şase în spaniolă. Cu trei nivele de dificultate, setate în funcţie de categoria de vârstă, Globul Interactiv este un dispozitiv destinat întregii familii.

Glob interactiv

Un lucru este sigur, vechiul şi plictisitorul Atlas poate fi înlocuit uşor cu globul de la Oregon Scientific. Faţă de o carte scrisă, acest dispozitiv îşi poate descărca update-uri săptămânale de pe Internet, pentru a fi tot timpul la curent cu ultimele schimbări. Astfel, nevoia de a-l înlocui pentru că a devenit depăşit este eliminată.

La un preţ de 93$ în SUA, Globul Interactiv are toate şansele să devină un instrument educaţional extrem de folosit. Un singur neajuns i-am găsit, compatibilitatea momentan doar cu PC-urile, ceea ce îi va nemulţumi pe utilizatorii de Mac-uri…

Urmărește Go4IT.ro pe Google News