go4it.ro la CES 2008

go4it.ro la CES 2008

Poate pentru români CES nu înseamnă mare lucru, însă la nivel mondial CES (Consumer Electronics Show) este cea mai importantă expoziţie a ceea ce vorbitorii de limbă engleză numesc Consumer Technology. În această categorie sunt incluse toate componentele electronice de la soluţii audio, componente hardware şi aplicaţii software,reţelistică, e-commerce, gaming, GPS, smartphone, PDA, electrocasnice la camere foto.

CES 2008 este deschis începând de azi 7 ianuarie şi ţine până joi 10 ianuarie. Las Vegas este locul de desfăşurare. go4it.ro are doi reprezentanţi la faţa locului, Victor Kapra şi Zoso, care ne vor ţine la curent cu tehnologiile şi produsele prezentate în cadrul CES. De aceea, am creat o pagină specială dedicată acestui eveniment în care veţi putea găsi cele mai noi informaţii pe parcursul întregiisăptămâni: CES 2008.

Organizatorul CES este CEA (Consumer Electronics Association), organizaţie din care fac parte 2.100 de companii. Acestea organizează şi totodată îşi împart profitul acestei expoziţii.

Scurt Istoric

CES a debutat acum 41 de ani, iar popularitatea evenimentului a crescut de la an la an. Dacă în 1967 erau numai 200 de expozanţi şi 17.500 vizitatori, în ultimii ani numărul expozanţilor a crescut la 2.700, iar cel al vizitatorilor a depăşit 1.8 milioane.

De-a lungul timpului la CES au fost lansate unele dintre cele mai importante produse şi servicii. De exemplu, în 1970 la CES a fost lansat primul videorecorder; în 1981 aceeaşi expoziţie a prezentat primul Compact Disc Player; 1994 a adus la CES sistemul de satelit digital (Digital Satellite System,), 1998 a însemnat HDTV, 2001 a adus televizotul cu plasma şi consola Xbox, iar în 2005 la CES a debutat sistemul IP TV.

CES 2008

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a ediţiei 2008. Cel mai important eveniment de până acum a fost discursul şefului de la Microsoft, Bill Gates. Este ultimul său discurs la CES. Bill Gates a anunţat că se va retrage de la Microsoft în luna iulie a acestui an. Pentru a marca acest anunţ, actualul preşedinte alMicosoft a prezentat pe ecranele de la CES un filmuleţ mai mult decât comic despre activităţile care vrea să le întreprindă după retragere. În filmul de mai jos veţi recunoaşte o serie de actori şi cântăreţi cunoscuţi.

În afară de anunţul retragerii, Bill Gates a făcut un scurt rezumat al ultimilor 15 ani şi totodată şi-a prezentat propria viziune a anilor ce vor urma. În opinia sa vor fi 3 elemente care vor caracteriza inovaţiile viitorului apropiat: posibilităţi multiple de conectare, extinderea conţinutului videoHigh Definition şi migrarea modului de interacţionare cu produsele electronice şi calculatoare de la tastatură şi mouse la tehnologii de tipul multitouch-ului din iPhone. Filmul complet al discursului ţinut de Bill Gates poate fi urmărit aici.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News