Go4News: Kobi este un robot „Roomba” care tunde iarba din curte şi îndepărtează zăpada singur

17.10.2016
Pentru cei care trebuie să tundă iarba cu regularitate, iar acest lucru nu le face plăcere, robotul autonom Kobi ar putea fi soluţia la problema lor. Pe lângă tăierea ierbii, Kobi are şi alte „talente”: poate îndepărta frunzele moarte toamna şi chiar zăpada de pe alei. 
 
Robotul foloseşte un senzor GPS pentru a se orienta şi poate fi cotnrolat şi programat prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone. 

După ce şi-a terminat treaba, Kobi merge singur la staţia de încărcare, la fel ca şi aspiratorul autonom Roomba. După ce se face setarea iniţială, robotul este aproape complet autonom. Poate chiar să acceseze buletine meteo şi să intre în acţiune singur, la nevoie. 

 
Iniţial, Kobi trebuie folosit în mod training, pentru a învăţa caracteristicile locului în care este folosit (unde se termină proprietatea, ce obstacole sunt pe aceasta ş.a.).
 
Robotul va fi disponibil la începutul anului viitor la preţul de 1.400 de dolari. 
 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult