Google spune şefilor dacă vrei să demisionezi, fără să ştii

Google spune şefilor dacă vrei să demisionezi, fără să ştii

Ştiam că vei demisiona!Gigantul din online Google a dezvoltat un proiect extrem de controversat care poate avea un impact negativ asupra relaţiilor dintre şefi şi personalul din subordine. Este vorba despre un algoritm complex ce estimează care dintre angajaţi sunt predispuşi să demisioneze, chiar înainte ca ei să se gândească la aşa ceva.

Sinistrul algoritm presupune colectarea informaţiilor despre angajaţi (CV-uri, review-uri, evoluţia salariilor etc.) şi introducerea lor într-o formulă matematică. Oficialii Google au refuzat să ofere detalii despre formulă, motivând că aceasta se află încă în testare. Experimentul derulat până în prezent a identificat care dintre salariaţi au sentimentul că sunt inutili companiei, stadiu de la care până la demisie mai e un singur pas.

Sunt destule voci care critică decizia celor de la Google de a răscoli în mintea angajaţilor cu un algoritm, în loc să vină cu soluţii umane pentru a-i aduce la un randament optim. În plus, vă daţi seama ce impact ar avea un astfel de proiect la nivel global. Cum te-ai simţi dacă ai ştii că formula a fost aplicată şi asupra ta, iar şefii îţi pregătesc o surpriză: o şedinţă în care să te încurajeze, desigur. Nu mai bine realiza Google un algoritm tranşant, care să transmită direct managerilor dacă să te concedieze sau nu?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News