Hackeri, în echipă cu piraţii somalezi, arată celor din urmă locaţia celor mai valoroase transporturi de prădat

02.03.2016
Hackeri, în echipă cu piraţii somalezi, arată celor din urmă locaţia celor mai valoroase transporturi de prădat

În plin secol XXI, pirateria maritimă este încă un fenomen foarte răspândit. Dar bandele de piraţi înarmaţi nu mai străbat oceanele planetei la întâmplare, atacând orice ambarcaţiune le iese în cale. În schimb, un parteneriat foarte profitabil cu piraţii informatici transformă pirateria maritimă într-o operaţiune coordonată mult mai eficientă, crescând totodată valoarea capturilor obţinute.

Potrivit unui raport de securitate publicat de Verizon, o grupare de hackeri a infiltrat reţeaua informatică a unei importante companii de transport maritim, obţinând informaţii detaliate despre rutele şi locaţia flotei de nave, cât şi tipul cargoului transportat. Informaţiile au fost apoi furnizate bandelor de piraţi, arătând exact unde se află transporturile cele mai valoroase, complet cu numerele de identificare ale containerelor de transport.

Astfel, operaţiunile cu luare de ostatici şi întinse pe mai multe zile pot fi înlocuite cu raiduri de numai câteva ore, cu un plan de atac bine stabilit. Ţinând cont de distanţele care trebuie acoperite,  probabilitatea unui conflict armat cu forţele de ordine este mult redusă, îmbunătăţind şansele de reuşită a operaţiunii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult