Here Active Listening – căştile care filtrează zgomotul ambiant, lăsându-te să auzi ce te interesează

09.06.2015
Here Active Listening - căştile care filtrează zgomotul ambiant, lăsându-te să auzi ce te interesează

Comparat unei perechi de căşti obişnuite, prevăzută cu funcţie noise canceling, Here Active Listening ne permite să blocăm în mod selectiv zgomotele ambiante deranjante (ex. sunetul produs de motorul avionului), lăsând să treacă sunetele utile provenite din alte surse.

Proiectate cu alt scop decât ascultarea de muzică, căştile Here Active Listening vin la pachet cu o aplicaţie pentru smartphone, punând la dispoziţie buton pentru volum şi mai multe reglaje pentru controlarea individuală a benzilor de frecvenţă, prin care utilizatorul poate transforma sunetele ambiante după bunul plac. Sistemul bazat pe conexiune wireless este de tip bidirecţional, sunetul preluat de microfonul instalat în fiecare cască fiind trimis aplicaţiei de pe telefon pentru procesare şi redat apoi prin casca audio.

Pe lângă blocarea selectivă a sunetelor ambiante, utilizatorul are posibilitatea să-şi transforme audiţia la fel cum ar proceda cu melodiile redate direct de pe telefon. Spre exemplu, folosirea căştilor Hear Active la un concert live ar permite utilizatorului să ajusteze volumul sonor şi tonalitatea, reducând din bass sau accentuând anumite frecvenţe redate insuficient. Experienţa poate fi augmentată suplimentar folosind efecte audio: reverberaţie, ecou, vinyl sau noise mask.

Here Active Listening - căştile care filtrează zgomotul ambiant, lăsându-te să auzi ce te interesează

Aplicaţia de control include şi profiluri de filtrare cu setări predefinite, ajustate pentru a bloca diverse forme de zgomot: motor de avion, plânsete de copil, discuţiile celor din jur.

Conectate prin interfaţă Bluetooth, căştile promit o autonomie de până la 6 ore pentru fiecare încărcare a bateriei.

Finanţate printr-un program Kickstarter, căştile Here Active Listening sunt disponibile pentru comandă la preţul de 199 dolari, primele livrări fiind programate pentru luna decembrie 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult