Huawei propune NearLink, o alternativă Bluetooth mult mai rapidă

12.08.2023
Huawei propune NearLink, o alternativă Bluetooth mult mai rapidă

Huawei tocmai ce a dezvăluit cea mai recentă versiune a tehnologiei sale NearLink, oferind funcționalitate similară Bluetooth, dar cu avantaje importante la partea de viteză și eficiență.

Introdusă cu mult timp în urmă, tehnologia Bluetooth a trecut prin numeroase revizii, care i-au crescut performanțele în raport cu noile generații de gadgeturi. Cu toate acestea, conexiunea bluetooth continuă să rămână mai degrabă restrictivă, nevoia de a păstra compatibilitatea cu dispozitive de generație mai veche blocând inovații care ar fi putut aduce salturi mai consistente de performanță și eficiență.

Dezvoltat de Huawei, NearLink a pornit la drum fără limitările inerente unui standard de comunicație deja foarte vechi, cum este Bluetooth. Totuși, rămâne un obstacol foarte greu de ignorat, anume că NearLink este un protocol de comunicație specific companiei, care poate fi utilizat doar împreună cu accesorii dezvoltate de Huawei. Astfel, dacă nu te deranjează că nu ai acces Play Store „oficial” pe telefonul abia achiziționat, sau perspectivele incerte legate de asigurarea pe termen lung a suportului software, de către o companie de mult timp suspectată de legături cu Partidul Comunist Chinez, atunci poți încerca noua inovație.

Vestea bună ar fi că, în calitate de cel mai bine vândut brand smartphone din China, Huawei pune la dispoziție și o ofertă convingătoare de accesorii, rămânând de văzut pe care dintre acestea le poți comanda din magazinele oficiale din Europa, respectiv, magazine din China cu timpi foarte lungi de livrare și posibile complicații legate de plata taxelor vamale.

Potrivit informațiilor furnizate de Huawei, NearLink permite viteze de până la șase ori mai mare decât ce ai putea obține în modul Bluetooth, conexiuni cu latențe de 30x mai mici și care consumă cu 60% mai puțină energie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News