Hyundai demonstrează căruțul robotizat, care poate căra orice pentru tine

20.12.2021
Hyundai demonstrează căruțul robotizat, care poate căra orice pentru tine

Preferate mai ales de pensionari, cărucioarele de cumpărături pe care le poți trage după tine oriunde nu reprezintă neapărat apogeul comodității la căratul sacoșelor. Hyundai oferă soluția. Cum ar fi să ai un cărucior fără mâner, care poate transporta chiar și obiecte fragile, urmărindu-te pe întreg traseul de la supermarket și până acasă.

Deși pare un autor improbabil pentru un astfel de gadget, fabricantul sud-coreean Hyundai tocmai ce a dezvăluit o astfel de mașinărie. Dispozitivul robotizat este prevăzut cu patru roți și o platformă care se auto-balansează, asigurând că obiectul transportat rămâne permanent în poziție orizontală.

Denumit MobED, aparatul motorizat poate funcțional la fel de bine pentru mutarea coletelor în spațiul unui depozit supradimensionat, cumpărăturile de la supermarket, băuturile și preparate comandate la restaurant, chiar și un pasager instalat pe un fotoliu confortabil.

Cu dimensiuni de 67 cm lungime și 60 cm lățime, respectiv, prevăzut cu anvelope de 12 inch conectate la suspensii acționate independent, MobED poate urca fără probleme rampe de acces, oprindu-se doar la baza scărilor.

În mod evident, un astfel de gadget poate fi adaptat și pentru alte scopuri, cum ar fi deplasarea în deplin confort și siguranță al unui bebeluș, MobED devenind cel mai sofisticat și comod cărucior pentru copii pe care îl poți cumpăra. Adaptat pentru circumstanțe mai puțin fericite, MobED poate oferi platforma unui cărucior pentru mobilitate, foarte prietenos cu nevoile persoanelor în vârstă.

Controlat de computer, robotul MobED poate atinge viteza de 30km/h si are o autonomie de până la 4 ore cu o singură încărcare. Modul exact de navigare și orientare nu este precizat, Hyundai omițând orice detalii de ordin tehnic. Totodată, compania nu a detaliat cum anume plănuiește să folosească acest produs, sugerând că MobED ar fi mai degrabă o demonstrație tehnologică.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult