Hyundai ar putea cumpăra Boston Dynamics, compania din spatele câinelui robot Spot

11.11.2020
Hyundai ar putea cumpăra Boston Dynamics, compania din spatele câinelui robot Spot

Boston Dynamics, compania de robotică vândută în urmă cu câțiva ani de către Google spre SoftBank, ar putea avea un nou proprietar în curând. Se pare că fondul de investiții japonez este în căutarea unui cumpărător pentru compania americană, iar clientul ar putea fi chiar producătorul sud coreean de mașini, Hyundai. Boston Dynamics ar putea deveni o parte a diviziei de robotică industrială din cadrul Hyundai, compania putând astfel să își consolideze poziția pe această piață.

Softbank ar putea vinde Boston Dynamics către producătorul auto Hyundai

Boston Dynamics a pornit sub tutela Google să dezvolte roboți bipezi și patrupezi, clipurile cu prototipurile sale devenind de multe ori virale pe internet. Înainte ca primul lor robot comercial să ajungă pe piață însă, Google a vândut compania către Softbank, sub tutela căreia a lansat câinele robot Spot.

Acesta este dedicat companiilor și costă în jur de 70.000 de dolari în varianta de bază, însă poate fi echipat cu multe accesorii scumpe. Totuși, acest robot ar putea ușura munca multor muncitori din diverse domenii periculoase, sau poate fi folosit pentru a căra echipament greu. Cel mai impresionant este însă modul în care acesta își ține echilibrul și se mișcă autonom sau controlat de la distanță prin locuri pe care nu le-a mai vizitat anterior. De altfel, Spot se poate și ridica de unul singur atunci când cade.

Între timp, Hyundai se ocupă cu dezvoltarea de roboți industriali, însă care nu beneficiază de la fel de multă „inteligență artificială”. Prin integrarea tehnologiilor Boston Dynamics, roboții Hyundai ar putea evolua semnificativ, în timp ce cunoștințele vaste în domeniul roboticii de la Hyundai ar putea fi folosiți pentru a realiza noi roboți utilitari și mai avansați decât Spot.

Tranzacția dintre Softbank și Hyundai s-ar putea ridica la 1 miliard de dolari, însă negocierile nu s-au terminat încă. Bloomberg spune însă că există șansa ca cele două entități să nu cadă la o înțelegere.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult