Iată ce se întâmplă la impactul elicei unei drone cu o bucată de carne [VIDEO]

În unele ţări dronele nu au voie să zboare la o distanţă mai mică de 50 de metri de persoane. Această măsură este necesară şi o dovedeşte un experiment recent realizat recent în laborator. 
 
Rănile care pot fi provocate de drone oamenilor pot fi foarte serioase, după cum se poate vedea în clipul video realizat de Drone Research Lab din vadrul Aalborg University din Danemarca. 
 
Citeşte şi: Drona „prădător” prinde alte drone în zbor cu ajutorul unei plase
 
Chiar dacă elicele sunt realizate din material flexibil precum plasticul sau fibra de carbon, acestea pot provoca răni urâte, în cazul dronelor de dimensiuni medii şi mari.
 
 
În testul realizat de Drone Research Lab, o elice de dronă loveşte o bucată de carne de porc, care are o consistenţă similară cu pielea şi muşchii umani. 
 
Scopul experimentului este dezvoltarea de noi materiale pentru elice, care să să rupă mai uşor în cazul unui impact. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult