Idei de amenajare care te ajută să profiți la maximum de holul casei tale

10.06.2022
Idei de amenajare care te ajută să profiți la maximum de holul casei tale

Există trei tipuri de coridoare. Primul este holul de la intrare, care nu este deloc un coridor. Este mai mult o zonă de așezare a cheilor, pantofilor și genților, ceea ce înseamnă că trebuie să fie funcțional și elegant. Celelalte tipuri de holuri, cele care sunt adesea complet ignorate, sunt cele care se găsesc în interiorul casei tale, de obicei camere de legătură și zone de zi deschise.

Unele sunt lungi, întunecate și înguste. Altele sunt luminoase, cu o cantitate generoasă de lumină naturală care intră prin ferestre pe cel puțin o parte. Dacă al tău are norocul să fie scăldat în lumina soarelui, practic vei lucra doar cu un perete. Oricum, există o mulțime de lucruri pe care le poți face cu un hol pentru a nu fi plictisitor. Este o zonă cu trafic intens, așa că va trebui să țineți cont de acest lucru, dar acesta este un motiv în plus pentru a investi puțin timp și bani pentru a o face frumoasă. Iată câteva moduri de a vă proiecta holul, care profită la maximum de spațiu.

Creați un perete galerie

Acest lucru funcționează cel mai bine cu holuri largi, care sunt bine iluminate, astfel încât oricine care trece prin ele să se poată opri și să se bucure de fiecare piesă de artă de perete. Pentru un cadru modern, un perete de galerie simetric plin cu fotografii de familie alb-negru este perfect. Pentru o atmosferă boho mai relaxată, combinați fotografiile, picturile și imprimeurile cu decorul structural tridimensional al peretelui. Dacă holul tău are pereți pe ambele părți, ține galeria pe o parte, astfel încât să nu fie copleșitoare. Când holurile sunt întunecate, puțin înghesuite sau ambele, dacă aveți distrageri de ambele părți, puteți simți că pereții se închid.

Optați pentru cuiere hol sau dulap haine pentru a profita de spațiu

Dacă construiți o casă personalizată sau poate faceți unele remodelări ușoare pentru a merge împreună cu decorul dvs., este destul de ușor să optați pentru cuiere hol încorporate sau pentru un dulap haine pentru a profita de spațiu. Există diverse modele de cuiere hol care vă pot ajuta să vă depozitați atât gecile și paltoanele, cât și încălțările. De asemenea, dacă aveți o familie numeroasă, un dulap haine poate fi și el o alegere bună. Sunt persoane care optează pentru dressing-uri cu uși culisante pentru a salva spațiu. Indiferent, este bine să ai niște cuiere hol sau un dulap haine în această cameră.

Alege o instalație de iluminat unicat

În timp ce cuvântul facilitate poate suna fantezist, este foarte ușor să faci din iluminare punctul focal al unui hol. Forma naturală a majorității holurilor lungi și înguste face ușor să transformi corpurile de tavan în punctul focal. Chiar dacă holul tău este pătrat, poate beneficia totuși de o sursă de lumină dramatică. În loc să alegeți un singur candelabru sau o lustră, încercați să agățați mai multe lumini într-un grup în centrul holului. Gruparea mai multor corpuri de iluminat în același stil, dar cu dimensiuni diferite, adaugă aspectului camerei. Acestea fiind spuse, o abordare mai liniară și mai coerentă, cu un rând de felinare sau alte plafoniere pe lungimea holului poate fi la fel de frumoasă. De asemenea, și ledurile sunt opțiuni excelente.

Fii îndrăzneț cu tapetul

În prezent, există multe varietăți de tapet. Dacă ai un stil contemporan în casa ta, încearcă ceva interesant, dar simplu, cum ar fi un design geometric. Pentru un aspect organic, pământesc, nu există nimic ca un imprimeu botanic. Găsirea tapetului potrivit pentru tine poate fi distractiv, trebuie doar să comanzi mai multe mostre înainte de a alege una. Tapetul poate arăta foarte diferit de ceea ce vezi online sau chiar în cărțile de decorare. Texturile și culorile nu sunt întotdeauna surprinse cu acuratețe. Încercați să-l lipiți pe perete timp de o zi sau două pentru a vedea cum arată în spațiul general, mai ales când lumina se schimbă pe parcursul zilei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult