Implanturile bionice, încă un pas către perfecţiune

21.01.2009
Implanturile bionice, încă un pas către perfecţiune

Despre implanturile bionice s-au scris multe cărţi şi s-au făcut numeroase filme. Însă câţi dintre voi aţi avut ocazia să vedeţi în realitate o persoană cu un implant la care s-au folosit tehnologii de ultimă oră? Un tânăr britanic (Evan Reynolds) ce şi-a pierdut braţul într-un mod cât se poate de ghinionist (povestea aici), a acceptat să acorde un interviu pentru cotidianul “The Telegraph” şi să ne dezvăluie cât de mult a progresat ştiinţa.

Pe lângă aspectul şi mişcările realiste ale braţului bionic (i-LIMB), merită menţionate câteva detalii pe care noi nu am avea cum să le sesizăm uşor: adaptarea, precizia şi performanţele. Dacă în cazul operaţiilor de reconstrucţie apar numeroase probleme, în situaţia de faţă au fost nevoie de doar câteva minute pentru ca Evan să se obişnuiască. Mai mult, el poate manipula cu uşurinţă diverse obiecte fără ca mişcarea să fie chinuitoare, stresantă.

Operaţia, ale cărei costuri totale au însumat 30.000 de lire sterline, a fost un succes recunoscut de toţi cei implicaţi în cercetările din domeniu, dar şi de publicaţii cunoscute precum Time Magazine. Aceştia au inclus braţul bionic i-LIMB în topul invenţiilor pe anul 2008.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News