Înapoi la birou după pandemie: pontezi folosind recunoaștere facială și ești primit doar dacă zâmbești

17.06.2021
Înapoi la birou după pandemie: pontezi folosind recunoaștere facială și ești primit doar dacă zâmbești
foto: azure.microsoft.com

Pe măsură de efectele pandemiei COVID încep să scadă, unii dintre angajații care au lucrat de acasă în ultimul an sunt chemați înapoi la birou, unde vor avea parte de o surpriză de proporții.

Canon, dintre toate companiile recunoscute pentru expertiza în domeniul fotografiei, a decis să rezolve „problema” moralului scăzut la birou prin implementarea unui sistem ghidat de inteligență artificială, care permite accesul doar acelor angajați care se prezintă la muncă zâmbitori și fericiți.

Înapoi la birou
Foto: Canon Information Technologies

Astfel, înainte de primi acces în spațiul tău de lucru, la sala de ședințe, sau spațiul de recreere, trebuie să demonstrezi în fața camerei video că ești într-o stare de spirit compatibilă cu imaginea și așteptările companiei, respectiv 100% fericit. Iar verificarea ta nu se oprește aici, rețeaua de camere video cu circuit închis asigurând că angajații zâmbitori primiți la birou rămân activi și productivi, algoritmi sofisticați de inteligență artificială ajustând permanent scorul de angajat, măsurând timpul petrecut în pauza de masă, mișcările în afara biroului în care îți desfășori activitatea și timpul petrecut folosind telefonul mobil.

Noul sistem de supraveghere al birou este dezvoltat de Canon Information Technology și se ascunde în spatele unei tehnologii aparent inofensive, smile recognition, introdusă anul trecut pentru camerele de supraveghere din portofoliu, la pachet cu o suită de unelte software pentru gestionarea spațiilor de lucrul. Deși, până acum, tehnologia testată în China nu a primit prea multă atenție, pe măsură ce tot mai mulți dintre angajații companiilor se întorc înapoi la birou sunt șanse mari să auzim tot mai des de noile metode de supraveghere și evaluare a productivității angajaților, bazate pe AI.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult