Înregistrare rară, surprinsă de o dronă: o orcă mănâncă un rechin

Fotograful Slater Moore a surprins, cu ajutorul dronei sale, un moment foarte rar în Monterey Bay. O orcă, numită şi „balena ucigaşă”, mânca un rechin. Victima mamiferului marin a fost un rechin sevengill (Notorynchus cepedianus), cel mai primitiv rechin care trăieşte astăzi. Acest peşte are mai multe branhii pe fiecare latură a corpului prin care se efectueaza respiratia, iar denumirea comună este de „rechinul cu şapte fante branhiale”.

Momentele când orcile prind rechini sunt destul de rare şi foarte puţine au fost surprinse de cameră. Balenele ucigaşe au încă multe mistere pe care oamenii de ştiinţă trebuie să le descopere, deoarece sunt animale destul de retrase.

 

 

Faptul că rechinii sunt o parte importantă a meniului orcilor era bănuit de cercetători. Deseori pe dinţii unor exemplare moarte s-au văzut urme de uzură, dovadă că mânăncă animale cu pielea dură, precum rechinii. Suprafaţa pielii acestor peşti este asemănătoare la senzaţia oferită la atingere cu glaşpapirul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult