Makita anunță cuptorul de microunde portabil, pentru încălzirea mâncării pe șantier

18.03.2023
Makita anunță cuptorul de microunde portabil, pentru încălzirea mâncării pe șantier

În ultimii 20 de ani, totul a mers în direcția miniaturizării și portabilității, iar avansul tehnologiilor din domeniul bateriilor și cipurilor din ce în ce mai eficiente, au permis dezvoltarea de noi produse de acest gen. Totuși, nu ne-am fi așteptat să vedem și… cuptoare microunde portabile. Exact asta este propunerea brand-ului de scule profesionale Makita, care a dezvoltat un cuptor cu microunde pentru șantier, care poate încălzi mâncare alimentat la baterii.

Cuptorul cu microunde Makita se alimentează de la bateriile standard XGT compatibile cu toate sculele companiei

Acesta nu este primul dispozitiv mai „neconvențional” de la Makita din ultimii ani. Am văzut recent filtre de cafea pentru șantier, alimentate de bateriile sculelor electrice ale companiei, cât și aspiratoare robot, care pot face curățenie în spațiul de lucru. Acesta este însă un dispozitiv care completează oferta de dispozitive din „pauză” a companiei. Dacă tot ai un filtru de cafea Makita, poți savura lângă cafea și o masă caldă, încălzită la un cuptor cu microunde , alimentat de la aceleași baterii XGT ale companiei.

Cuptorul cu microunde necesită două astfel de baterii, pe care le atașezi pe spate, pentru a asigura 500W de putere pentru opt minute. Apoi, consumul de energie al bateriilor va limita puterea la 350W până când acestea se consumă complet. Conform Makita, aceste baterii sunt de ajuns pentru a încălzi 11 porții de mâncare sau 20 de băuturi. Practic, poți asigura mâncare caldă pentru o echipă întreagă de muncitori. Desigur, porțiile vor trebui să fie încălzite pe rând, întrucât capacitatea cuptorului nu este foarte mare.

makita cuptor microunde 2

Totuși, vorbim despre un cuptor cu microunde, deci avem de a face cu un echipament destul de greu, la 10 kg. Acesta are și un mâner pentru transport, iar operarea dispozitivului se oprește automat dacă este în funcțiune în timp ce este transportat. De asemenea, ușa cuptorului oprește automat cuptorul atunci când este deschisă.

Prima piață care primește cuptorul cu microunde de la Makita este Japonia, unde va fi disponibil la vânzare pentru 71.500 yen, echivalentul a 510 euro. Având în vedere că este un echipament „profesional” de folosit în medii de muncă, prețul nu este imens, iar compatibilitatea cu bateriile Makita pe care multe echipe le au deja ar putea să asigure câteva vânzări.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult