Masca de protecție care te lasă să respiri aer curat și se închide automat în apropierea altor persoane. VIDEO

21.05.2020
Masca de protecție care te lasă să respiri aer curat și se închide automat în apropierea altor persoane. VIDEO

Majoritatea celor care se plâng de masca de protecție pe care trebuie să o purtăm în spații publice spun că nu pot respira într-un mod confortabil prin ea. Acum că și temperatura de afară crește, aceste plângeri sunt ușor de înțeles, însă măștile sunt absolut necesare pentru a scădea riscul de a răspândi și mai mult virusul COVID-19. Un YouTuber a găsit însă o soluție high-tech la această probemă: masca de protecție motorizată, care rămâne deschisă pentru a respira aer curat și se închide automat atunci când sunt alte persoane în proximitate.

Soluția nu este una elegantă, simplă sau pentru toată lumea, însă ar putea da startul unor soluții mai accesibile din partea unor dezvoltatori independenți sau unor companii. Dacă facem abstracție de design-ul parcă extras din filmele și benzile desenate cu Batman, această mască nu este obligatoriu foarte complexă. Include senzori de mișcare și un motoraș care poate să închidă sau să deschidă ușița prin care intră aerul. Folosind o placă de dezvoltare Adruino, un software simplu care rulează pe aceasta și o baterie, masca poate funcționa fără intervenția utilizatorului.

Astfel, dacă te plimbi printr-un magazin aglomerat cu masca pe față, aceasta se va închide automat atunci când o persoană va veni din față, stânga sau dreapta spre tine și se va deschide după ce aceștia au trecut. Astfel, te poți bucura atât de protecție, cât și de aer curat în mod automat. Desigur, nu avem de a face cu o soluție perfectă. Senzorii de mișcare nu sunt cei mai preciși, aceștia având probleme de multe ori chiar și în sistemele de automatizare pentru acasă, deci masca se poate închide sau deschide eronat uneori.

De asemenea, o astfel de mască tehnologizată nu este tocmai confortabilă. Majoritatea bucăților sunt realizate din plastic la o imprimantă 3D, iar bateriile, motorașele, senzorii și placa de dezvoltare Arduino nu sunt tocmai ușoare în comparație cu o mască tradițională.

(via Gizmodo)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult