Uber va obliga șoferii și clienții să poarte mască în timpul curselor

04.05.2020
Uber va obliga șoferii și clienții să poarte mască în timpul curselor

Uber recomandă atât șoferilor, cât și clienților care apelează la serviciile de ride-sharing să poarte mască în timpul curselor. În curând însă, această recomandare ar putea deveni obligatorie, compania punând  bazele unui sistem de verificare pentru cei care furnizează servicii Uber, cât și pentru cei care le folosesc, pentru a asigura curse în siguranță pe perioada pandemiei COVID-19 și chiar și după ce aceasta va trece.

CNN anunță că Uber a aprobat o nouă politică internă pentru serviciile de transport Uber prin care atât șoferii, cât și clienții vor fi verificați la pornirea unei curse. Deja există un sistem care confirmă identitatea șoferilor înainte de pornirea unei curse, așa că sistemul poate fi pur și simplu adaptat la detectarea unei fețe care poartă mască. Acest sistem de verificare ar putea împiedica șoferul să ia o nouă cursă dacă acesta nu poartă o mască de protecție, în timp ce clientul nu ar putea să comande o mașină dacă nu poartă o mască.

Aceste reguli ar putea fi implementate pentru a preveni răspândirea COVID-19 sau a altor virusuri în viitor, iar pe piețele unde sistemul va fi implementat, utilizatorii și șoferii vor fi anunțați dinainte. Probabil că planul companiei este să implementeze noile reguli mai degrabă în zonele mai grav afectate de COVID-19.

Compania Uber a suferit scăderi mari în numărul de clienți în ultimele luni, o mare parte din populația planetei fiind în izolare la domiciliu. Astfel, cererea pentru servicii de transport a scăzut. Curios este faptul că în multe piețe, Uber Eats, serviciul de livrări de mâncare, a devenit sursa principală de venituri a companiei, cu creșteri de până la 70%, în timp ce cererea pentru curse Uber Rides a scăzut cu 70%. În același timp însă, Uber Eats România se închide, însă nu știm dacă decizia de a retrage acest serviciu de la noi din țară era luată dinainte de pandemie, sau a fost o decizie datorată cererii scăzute.

Uber plănuiește să ofere măști gratuite șoferilor săi, însă regulamentul care le cere acoperirea feței pe parcursul curselor spune că aceștia vor trebui să poarte mască, o eșarfă sau o bandană, indiferent dacă au primit sau nu măști gratuite.

În perioada următoare, Uber ar putea concedia până la 20% din forța de muncă la nivel mondial.

(via CNN)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult