Autoritățile dintr-o regiune din SUA avertizează că un tip de mască nu este eficient împotriva coronavirusului

29.04.2020
Autoritățile dintr-o regiune din SUA avertizează că un tip de mască nu este eficient împotriva coronavirusului

Autoritățile din regiunea San Francisco Bay Area din SUA le-au atras atenția locuitorilor că măștile cu valvă nu sunt acceptate, deoarece nu oferă protecție adecvată împotriva coronavirusului.

Anunțul vine în contextul în care șase comitate din zonă le-au impus cetățenilor să își acopere fețele cu măști în această perioadă, atunci când ies în spații publice.

Măștile care nu sunt acceptate, cele cu valvă de tip N-95, sunt realizate din plastic sau cauciuc și sunt preferate de unii oameni deoarece permit o respirație mai ușoară, mai ales în zonele cu temperaturi ridicate.

Potrivit autorităților, deși blochează anumite virusuri, aceste măști nu sunt eficiente împotriva coronavirusului, deoarece permit eliminarea de stropi care îi pot contamina pe ceilalți oameni, transmite Fast Company. Măștile N-95 cu filtru pot fi folosite în continuare.

Aceste măști cu valve au fost gândite pentru a fi folosite în special pe șantiere, în mine, fabrici sau în ateliere.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) le-a recomandat, de asemenea, spitalelor să nu folosească măști de protecție cu valve.

În total, San Francisco Bay Area include 101 de orașe, răspândite în 9 comitate. În zonă trăiesc 7,5 milioane de oameni.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News