Mask Gun: pistolul care „împușcă” trecătorii cu măști chirurgicale. VIDEO

18.08.2020

Purtarea măștii de protecție în perioada de pandemie este cea mai simplă metodă prin care te poți feri de infectarea cu COVID-19. Mulți oameni însă refuză în continuare să o poarte, negând existența virusului sau spunând că acesta nu este periculos. Pentru a încerca să aducă în atenția mai multor oameni importanța purtării măștii, Youtuber-ul Allen Pan a realizat un pistol artizanal care trage cu măști chirurgicale: Mask Gun.

Un YouTuber a inventat un pistol care trage cu măști de protecție: Mask Gun

Acesta a folosit pentru a crea acest pistol un tub de dioxid de carbon și un design inteligent care propulsează masca spre fața „țintei”. Pentru a ști unde trage,  Allen Pan și-a instalat un indicator cu laser, în timp ce baretele măștii au fost legate de greutăți pentru ca masca să poată fi propulsată pe o distanță mai mare. În final, pentru a se asigura că masca se lipește de fața țintei, acesta a aplicat și bandă dublu adezivă pe interiorul ei.

Desigur, acesta nu spera să meargă pe stradă și să „împuște” persoanele care nu poartă mască cu acest Mask Gun. Ideea era să le propună trecătorilor să folosească această invenție pentru a crește nivelul de conștientizare al importanței măștii. Vântul de pe plajă și câteva dificultăți tehnice au făcut imposibilă însă folosirea pistolului pe ținte umane. Astfel, acesta a pus un manechin într-o zonă mai ferită, iar trecătorii puteau încerca să îi aplice masca cu ajutorul Mask Gun.

Invenția pare să funcționeze mult mai bine în interior decât afară, iar în general este doar o jucărie interesantă, dar nu ceva practic. De altfel, probabil că este ilegal să „împuști” pe cineva chiar și cu o „armă” neletală care îi aplică pe față o mască care i-ar putea salva viața. Puteți vedea întreaga poveste a acestui gadget în clipul de mai sus.

via Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult