Microsoft pregăteşte HomeHub, concurentul cu Windows 10 pentru Amazon Echo Show

11.05.2017
Microsoft pregăteşte HomeHub, concurentul cu Windows 10 pentru Amazon Echo Show

Ştiam deja că Microsoft lucrează la o nouă componentă pentru Windows 10 care să ajute la integrarea sistemului de operare în sisteme smart home, însă abia acum, după anunţul Amazon Echo Show, au început să apară informaţii despre HomeHub. În mare parte, sistemul Microsoft ar trebui să funcţioneze similar cu cel Amazon, diferenţa fiind că dispozitivele cu Windows vor fi şi PC-uri complet funcţionale.

Primele imagini cu dispozitive compatibile cu HomeHub de la Microsoft par a descrie hardware similar cu cel lansat de către Amazon de curând, fiind echipate cu un display, o caeră web, boxe şi microfoane pentru comenzi vocale. Avantajul dispozitivelor cu Windows va fi integrarea cu serviciile Microsoft precum Outlook, Outlook Calendar, OneDrive şi OneNote, informaţiile fiind sincronizate între toate PC-urile utilizatorului şi dispozitivele HomeHub.

Imaginile publicate de The Verge sugerează că dispozitivele cu Windows pentru smart home vor primi integrare cu becurile Philips Hue, cu termostate Nest şi alte dispozitive inteligente conectate la internet. Controlul vocal va fi realizat prin intermediul asistentei Cortana, software-ul urmând să primească un update semnificativ pentru a putea intercepta vocea de la distanţă mai mare.

Primii parteneri care vor dezvolta astfel de dispozitive vor fi Lenovo şi HP, care pregătesc computere All-in-One cu capabilităţi SmartHub, în timp ce imaginile disponibile în acest moment descriu un dispozitiv Sony (cu branding VAIO, deci probabil că vorbim despre un render 3D neoficial). Informaţiile oficiale despre HomeHub de la Microsoft sunt programate să fie oferite pe data de 23 mai, compania pregătind o conferinţă de presă în Shanghai la această dată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult