Momentul în care o maşină fără şofer Google loveşte un autobuz [VIDEO]

10.03.2016

Luna trecută, un automobil autonom al Google a provocat primul său accident. Un SUV Lexus al companiei a intrat într-un autobuz municipal în Mountain View pe 14 februarie.

Asociated Press a obţinut înregistrarea video, făcută de o cameră din autobuz, care arată cum s-a petrecut incidentul. 

Maşina Google stătea la semafor într-o intersecţie şi aştepta să vireze la dreapta. În faţă erau câţiva saci cu nisip care blocau culoarul. Când semaforul s-a făcut verde, SUV-ul autonom a încercat să evite, pe stânga, obstacolul şi a intrat în microbuzul care venea din spate.

La momentul impactului, Lexus-ul se deplasa cu 3,2 Km/h, iar microbuzul cu 24 Km/h. Din fericire, accidentul a fost minor, iar nicio persoană nu a fost rănită. Angajatul Google care se afla pe locul din dreapta al SUV-ului a declarat că a văzut în oglindă microbuzul şi a crezut că acesta va frâna.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video