Mumia încălţată cu „Adidas”

Mumia încălţată cu „Adidas”

O imagine cu încălţămintea foarte bine păstrată purtată de o mumie veche de 1.000 de ani s-a viralizat pe internet. Rămăşiţele umane au fost găsite în munţii din Mongolia, iar la scurt timp după ce primele imagini au apărut online, internauţii s-au grăbit să spună că mumia poartă pantofi sport „Adidas”.

La fel ca şi celebrul brand german, care este uşor de recunoscut după dungile oblice, încălţările mumiei au dungi similare. „E un călător în timp? Credeam că pantofii Adidas s-au inventat în secolul 20!”, a scris cineva pe Reddit.

 

Foto: The Mongolian Observer/Center of Cultural Heritage

 

Potrivit cercetătorilor, mumia a fost o femeie care avea 30-40 de ani atunci când a murit. Ea a fost îngropată cu un pieptene, o oglindă şi mai multe haine de schimb.

 

Foto: The Mongolian Observer/Center of Cultural Heritage

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult