NASA pregăteşte excursii VR către planeta Marte

04.04.2016
NASA pregăteşte excursii VR către planeta Marte

Promiţând să ofere utilizatorilor o experienţă cu totul inedită, HoloLens este unul dintre cele mai interesante dispozitive anunţate în ultimul an. Lucrând în colaborare cu Microsoft, NASA va folosi noul gadget pentru a oferi vizitatorilor tururi virtuale ale planetei roşii, avândul ca ghid pe Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună.

Parte din seria „Destination: Mars” noua serie de excursii virtuale va fi disponibilă la centrul Kennedy Space Center (KSC) din statul american Florida, participanţii având posibilitatea să „păşească” pe solul marţian fără a părăsi planeta Pământ.

Experienţa oferită cu ajutorul headset-ului HoloLens va consta în afişarea de peisaje 3D convingătoare de la suprafaţa planetei Marte, realizate apelând la imagini reale obţinute cu ajutorul roboţilor trimişi pentru explorarea planetei roşii. Participanţii vor putea păşi în spaţiul virtual în timp ce folosesc ochelarii VR, întărind iluzia de explorare a solului marţian.

În tot acest timp, exploratorii de ocazie îl vor avea drept ghid astronautul Buzz Aldrin, reprezentat holografic.

Citeşte şi Microsoft explică cum funcţionează dispozitivul pentru realitate virtuală HoloLens într-un clip animat [VIDEO]

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult