Nu-i la fel de arătos ca Pamela Anderson, dar Emily este un robot salvamar care a salvat deja sute de refugiaţi în Marea Mediterană

20.05.2016
Nu-i la fel de arătos ca Pamela Anderson, dar Emily este un robot salvamar care a salvat deja sute de refugiaţi în Marea Mediterană
Cei care am văzut serialul „Baywatch” ne-am făcut o idee preconcepută despre cum ar trebui să arate salvamarul ideal: să fie atractiv, trecut pe la sală şi un înotător desăvârşit. Dar iată că această meserie poate fi făcută cel puţin la fel de eficient de către un robot care nu este prea arătos. Vă prezentăm robotul Emily, o maşină-salvamar care a salvat deja peste 300 de refugiaţi lângă insula grecească Lesbos. 
 
Citeşte şi: Acest desfăcător de bere inteligent îţi notifică prietenii atunci când deschizi o nouă sticlă 
 
Numele robotului vine de la Emergency Integrated Lifesaving Lanyard. Acesta este rodul colaborării dintre Marina Americană şi Hydronalix, o companie care produce roboţi maritimi. 
 
Iniţial, scopul proiectului a fost dezvoltarea unei drone care să monitorizeze balenele, dar în timp s-a ajuns la crearea unui robot-salvamar. 
 
 
Robotul este controlat de la distanţă şi dispune de un sistem cu dufuzor şi microfon prin intermediul căruia piloţii pot dialoga cu persoanele care sunt salvate. 
 
Emily este şi foarte rezistent, fiind realizat din kevlar şi materiale folosite în industria aeronautică. De aceea, robotul poate fi aruncat fără probleme dintr-un elicopter. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult