O adolescentă a călătorit 6.400 de km pentru a-l privi în ochi pe cel care a transformat-o în sclava lui pe internet

09.05.2016
O adolescentă a călătorit 6.400 de km pentru a-l privi în ochi pe cel care a transformat-o în sclava lui pe internet
Daniel Howarth, un tânăr în vârstă de 18 ani din Manchester, a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce a transformat-o în sclava lui sexuală pe o adolescentă în vârstă de 15 ani din SUA. Fenomenul, numit „sextortion” a luat amploare în ultimii ani, mai ales în Marea Britanie şi SUA. 
 
Citeşte şi: Facebook le-a declarat război reclamelor înşelătoare la îmbrăcăminte, unele publicate de firme din România: „Vom face tot ce putem”
 
Howart a convins-o pe tânără să-i trimită poze cu ea debrăcată, apoi a şantajat-o spunându-i că dacă nu continuă să facă ce îi zice el imaginile vor ajunge la familia şi prietenii ei. La un moment dat Howarth i-a cerut tinerei să comită, împreună cu un băiat, „acte bizare şi degradante” în faţa unei camere web, potrivit dosarului. 
 
Tânăra din Georgia şi-a dorit să participe la procesul în care s-a dat sentinţa pentru a-l privi pe agresor în ochi. „Priveşte-mă, vorbesc cu tine!”, i-a zis ea acuzatului care îşi ferea privirea. „Dumnezeu te iartă şi eu te iert”, a adăugat ea. 
 
Tânărul a fost condamnat pentru implicarea unui minor în activităţi sexuale şi posesia de materiale pornografice cu minori. 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult