O companie a inventat CoffeeB, alternativa fără deșeuri la capsulele de cafea

12.09.2022
O companie a inventat CoffeeB, alternativa fără deșeuri la capsulele de cafea

CoffeeB ar putea fi cel mai ecologic format de „capsulă” pentru cafea inventat până acum, ale cărui resturi nu necesită nici măcar reciclare, fiind de ajuns să le îngropi în pământ pentru a obține compost gata de folosit la fertilizarea grădinii.

Foarte convenabile de folosit, capsulele pentru expresoare de cafea au toate același secret „murdar”, luând forma deșeurilor de plastic sau aluminiu care, teoretic, sunt colectate și reciclate. Doar că, în vasta majoritate a cazurilor nu se întâmplă deloc așa, capsulele folosite ajungând direct la groapa de gunoi.

Noul format de capsulă este așteptat să vină în pachet de 8-10 „bile”, prețul de doar 5 dolari per-pachet fiind cel mai mic de pe piață. Cumulat cu promisiunea-eco, de a nu polua mediul înconjurător cu fiecare cafea preparată, prețul redus ar putea justifica pentru mulți amatori de cafea preparată la o apăsare de buton achiziția unui nou expresor de cafea, compatibil cu noul format de capsulă.

Spre deosebire de alte capsule „reciclabile”, întregul set de capsule CoffeeB va putea fi încărcat în expresor, scutind o grijă în plus. În realitate, aceasta este o cerință a aparatului de cafea, capsulele necesintând înmuiere prealabilă a învelișului exterior, spre a putea fi preparate fără timpi de așteptare suplimentari.

Complet biodegradabile, capsulele CoffeeB au un înveliș exterior glazurat, realizat dintr-o substanță solubilă care nu afectează gustul sau siguranța cafelei preparate. Deși inventatorul noului sistem nu precizează exact despre ce compoziție este vorba, putem presupune că avem de-a face cu un amestec de zahăr și ceva „întăritori” pe bază de amidon. Practic, putem doar să ne întrebăm de ce un astfel de sistem complet prietenos cu mediul înconjurător nu a fost inventat până acum. Poate să fie din causa faptului că viitoarele „bile de cafea” vor putea fi ușor fabricate (cu sau fără acceptul deținătorului de licență) și de alți furnizori de cafea, erodând potențialul pentru profit?

În orice caz, noul expresor CoffeeB va funcționa la presiune de 7-12bari (în funcție de model), teoretic livrând cafea la fel de bună ca și produsele competiției, doar că la un preț mai bun și fără tone de deșeuri din aluminiu sau plastic lăsate în urmă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult