O femeie a ajuns cu maşina într-un lac din cauza unei erori a dispozitivului GPS

15.05.2016
O femeie a ajuns cu maşina într-un lac din cauza unei erori a dispozitivului GPS
O femeie de 23 de ani din Tobermory, Ontario, a ajuns cu maşina într-un lac, după ce dispozitivul GPS pe care se baza pentru navigaţie într-o noaptea cu ceaţă a condus-o pe o rampă de lansare pentru bărci. 
 
Din fericire femeia a apucat să iasă din maşină pe geam înainte ca vehiculul să se scufunde complet. Potrivit medicilor, şoferiţa ghinionistă a scăpat fără răni şi fără hipotermie, deşi apa avea o temperatură de 4 grade Celsius. Maşina, o Toyota Yaris, a fost scoasă din lac de autorităţi. 
 
Autorităţile nu au specificat ce tip de GPS folosea femeia, care a refuzat să acorde interviuri presei. 
 
Citeşte şi: Realitate virtuală, inteligenţă artificială, holograme… Următorul lucru important în tehnologie nu a fost încă descoperit
 
 
Acesta nu este primul caz din 2016 în care oamenii au încredere totală în tehnologia GPS şi ajung în situaţii delicate. În luna martie, în oraşul Rowlett din Texas o tornadă a avariat mai multe case. O companie, numită Billy L. Nabors Demolition, a fost angajată să demoleze una dintre locuinţe, care nu mai putea fi reparată. Angajaţii au introdus adresa primită în Google Maps şi au plecat la treabă. Din nefericire, serviciul i-a dus la o casă din apropierea celei pe care o căutau, de pe o stradă vecină. Echipa nu a sesizat eroarea deoarece şi casa la care au ajuns era avariată de tornadă, aşa că a demolat-o.  
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video