O navă a tăiat internetul pe o insulă după ce a secţionat cablurile submarine cu ancora

29.11.2016
O navă a tăiat internetul pe o insulă după ce a secţionat cablurile submarine cu ancora

O navă a lăsat accidental fără acces la internet o insulă după ce a avariat cablurile submarine cu ancora. Acestea îi aparţin companiei JT şi conectează insula Jersey de Marea Britanie. În acest moment, cetăţenii de pe insulă au acces la internet prin intermediul unui cablu de rezervă, care face legătura cu Franţa. Totuşi, vitezele de transfer oferite sunt mult mai mici.

Potrivit JT, se fac reparaţii, iar problema se va rezolva peste cel puţin o săptămână. Ancora navei a secţionat trei cabluri ale companiei din Canalul Mânecii, aflate la distanţă unul de altul, într-o singură zi, o situaţie mai rară. Se pare că nava buclucaşă a avariat şi alte cabluri de pe fundul mării, folosite în alte scopuri.

 

 

Nava vinovată, care dintr-un motiv sau altul îşi trăgea ancora pe fundul mării, nu a fost încă identificată. După ce va fi găsită, compania de asigurări a proprietarilor acesteia va plăti daunele. În caz contrar, această datorie îi revine companiei de asigurări a JT.

 

Un incident similar s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an. O navă aflată în furtună a fost nevoită să coboare ancora şi a tăiat un cablu submarin de internet. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult