O nouă funcţie pentru smartphone: pilotarea automată a autoturismului

10.07.2013
O nouă funcţie pentru smartphone: pilotarea automată a autoturismului

Impresionaţi de proiectul Google pentru crearea unui autoturism complet autonom, capabil să străbată drumurile publice fără ajutorul unui şofer, mai mulţi studenţi australieni au încercat să obţină acelaşi rezultat la numai o fracţiune din preţ, transformând banalul smartphone într-un veritabil pilot.

O nouă funcţie pentru smartphone: pilot automat în autoturism

Pentru a nu risca scăparea de sub control a unui autoturism în greutate de peste o tonă, studenţii de la Universitatea Griffith din oraşul australian Queensland şi-au montat echipamentul la bordul unei maşinuţe cu pedale destinată copiilor. Locul şoferului este cedat unui smartphone prevăzut cu receptor GPS şi cameră foto, montată în faţă pentru orientare.

În loc de senzori specializaţi, aplicaţia software responsabilă de controlul vehiculului se bazează aproape exclusiv pe repertoriul de senzori incluşi în telefonul mobil: camera foto, receptorul GPS, busola digitală şi accelerometru.

Potrivit echipei de studenţi scopul final al experimentului este conducerea unui autoturism pe drumurile publice, într-o demonstraţie care să arate potenţialul dispozitivelor smartphone moderne pentru conducerea autoturismului în situaţii reale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult