Pacientul 91. O țară a cheltuit 200.000 de dolari pentru a salva un străin bolnav de COVID-19

18.05.2020
Pacientul 91. O țară a cheltuit 200.000 de dolari pentru a salva un străin bolnav de COVID-19

Vietnam a cheltuit mai mult de 200.000 de dolari pentru a salva viața unui pilot britanic, bolnav de COVID-19, internat într-unul din spitalele sale.

În ciuda faptului că are o populație de 96 de milioane de oameni, în statul asiatic, vecin cu China, nu a murit nimeni din cauza coronavirusului, iar guvernul de la Hanoi de vrea să mențină această statistică.

După ce a stat mai mult de 30 de zile la aparate, singura speranță a britanicului este un transplant de plămân, transmite The Telegraph. Bărbatul mai are doar 10% din funcția pulmonară.

Zece persoane, printre care și un veteran de război în vârstă de 70 de ani, s-au oferit să îi doneze un plămân. Legea nu permite, însă, transplantul de organe de la o persoană vie sau sănătoasă. Medicii trebuie să aștepte ca cineva compatibil să moară pentru ca britanicul să primească organul.

Pacientul 91, cum este numit, are 43 de ani și este pilot la compania aeriană Vietnam Airlines. El ar fi luat virusul într-un bar din Ho Chi Minh City.

În Vietnam au fost descoperite doar 312 persoane bolnave de COVID-19.

Guvernul comunist din statul asiatic a luat măsuri viguroase după ce au fost depistate primele infecții în țară: a închis granițele, a băgat mase mari de oameni în carantină, a folosit soldații și poliția pentru a găsi persoanele suspecte de infectare și a amendat utilizatorii de rețele de socializare care au partajat știri false.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult