Statul mare exportatoar de electronice, în care nu a murit nimeni de COVID-19, relaxează măsurile luate în pandemie

23.04.2020
Statul mare exportatoar de electronice, în care nu a murit nimeni de COVID-19, relaxează măsurile luate în pandemie

Vietnam este singura țară cu o populație mare în care nimeni nu a murit din cauza coronavirusului. Același lucru s-a întâmplat și în Sfânta Lucia, dar insula are o populație mică, de doar 150.000 de locuitori, risipiți pe suprafețe mari.

Guvernul Comunist din statul asiatic a luat măsuri viguroase după ce au fost depistate primele infecții în țară: a închis granițele, a băgat mase mari de oameni în carantină, a folosit soldații și poliția pentru a găsi persoanele suspecte de infectare și a amendat utilizatorii de rețele de socializare care au partajat știri false.

Astfel, în statul cu 96 de milioane de locuitori a trecut o săptămână decât a fost descoperită ultima nouă infecție, transmite Los Angeles Times.

În aceste condiții, guvernul se pregătește să relaxeze măsurile. Începând din 23 martie, oamenii se pot strânge în grupuri mici, pot folosi mijloacele de transport în comun și zbura pe rute interne. Cetîțenii trebuie, însă, să poarte măști în public și să nu se strângă în grupuri mai mari de 20 de persoane.

În statul asiatic sunt produse multe electronice. Printre companiile care au fabrici acolo sau folosesc contractori se numără Samsung, Intel, Sharp, Nokia sau LG. Țara exportă electronice în valoare de peste 50 de miliarde de dolari anual.

Deși are graniță cu China, în Vietnam au fost depistate doar 268 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult